Teminatların kapsamı, kasko anlaşması yapılırken, dikkat edilmesi gereken en önemli konular içinde yer alıyor. Çünkü aracınıza gelebilecek hasarlar, bu teminatlar kapsamında karşılanacaktır. Mağdur durumda kalmamak için ne gibi teminatlar için prim ödediğinize dikkat edin!
Teminatlar
Standart kaskolar, çarpma, çarpılma, yangın, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüsü ve enflasyon konularını kapsar. Bunların yanında ek teminatlar ile aracınıza gelebilecek hasarları önceden güvence altına alabilirsiniz. Standart kaskodaki teminatları 3 ana başlık altında toplayabiliriz.
Çarpma-çarpılma
Gerek hareket halinde, gerekse hareketsizken, araç sahibinin veya aracı kullananın iradesi dışında ani, harici etkiler neticesinde sabit ya da hareketli bir cismin çarpması, aracın böyle bir cisme çarpması, çarpışması, devrilmesi, düşmesi, yuvarlanması gibi kazalar sonucu meydana gelecek hasarlar ile üçüncü kişilerin kötü niyet veya muziplikle yaptığı hareketler sonucu meydana gelen maddi zararları karşılar.
Aracın Yanması
Bir kaza sonucunda meydana gelecek yangın ve infilak.
Aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs
Aracınızın çalınması, çalınmaya teşebbüsü veya aracınızda takılı bulunan radyo-teyp, telefon vb. ksesuarların çalınması sonucu meydana gelebilecek hasarlar vb.
Ferdi teminatlar
Yaralanma ve hastalık durumunda sigortalının uygun sağlık kurumuna nakli, eşlik eden lehdarın yaralanma, hastalık sebebiyle nakli, sigortalıya yapılacak tedavi nedeni ile aile üyelerinin birinin seyahat ve konaklaması da ferdi teminatlar ile kasko kapsamına alınabilir. Ayrıca vefat eden sigortalının veya eşlik edenlerin nakli, acil mesajların iletilmesi, evde meydana gelen hasar ve vefat nedeni ile yolculuğun durdurulması sonucu erken dönüş ferdi teminatlar içinde yer alabilir.
Ek sözleşme ile teminat kapsamına dahil edilebilecek zararlar
Sigorta kapsamı dışındaki zararlar, ek sözleşme ile teminat kapsamı içine alınabilir. Bu kapsam içine alınabilecek teminatları on madde de toplayabiliriz.
- Grev, lokavt, kargaşalık ile halk hareketleri ve bunları önlemek ve etkilerini azaltmak üzere yetkili organlar tarafından yapılan müdahalelerin sonucunda meydana gelebilecek zararlar.
- Terörist eylemler ve bu eylemlerden doğan sabotajlar nedeniyle meydana gelen zararlar.
- Sel ve su baskın ile meydana gelebilecek zararlar.
- Deprem veya yanardağ püskürmesi ile meydana gelen zararlar
- Taşıtta sigara benzeri maddelerin teması ile meydana gelebilecek yangın dışındaki zararlar.
- Yetkili olamayan kişilere çektiriline araca gelen zararlar ve kurallara uygun olmadan çekilen araçlara gelebilecek zararlar.Taşıta gelen zarardan dolayı oluşan maddi kayıplar